dimecres, 15 de juny del 2011

RESUM REUNIÓ PNLA 14-6-2011/s.p.

Assistents: 16 persones de diferents organismes (AEPCFA-BCN, AEPCFA-Girona, Amics de Puerto, Casa de Nicaragua, Casa de Nicaragua-Baix Llobregat, Casa de Sandino de BCN, Comissió de solidaritat La Mallola, Comitè de solidaritat sandinista de Catalunya, IV Brigada AEPCFA-IPF i participants al Curs de Cooperació internacional de la FETE-UGT de Catalunya)

S’excusen: 1 (Roser Font del grup de cooperació de FETE-UGT)

RESUM

- En Sebas Parra informa de diferents temes:

o Solució del problema amb l’ACCD i comunicat Una molt bona noticia! de l’AEPCFA-Girona (publicat a http://aepcfagirona.blogspot.com/)

o Suport de l’Ajuntament i la Diputació de Girona a l’alfabetització a les comunitats indígenes rama-kreole de la RAAS. L’Ajuntament de Girona ha subvencionat (5.000€) els treballs preparatoris de l’alfabetització a la costa carib sud i ha signat un conveni amb l’AEPCFA-Girona, per l’any 2011, aportant 13.000€ destinats a la 1ª fase de l’alfabetització. La Diputació de Girona ha aprovat també una subvenció de 4.500€ pel mateix projecte.

o IV Brigada AEPCFA-IPF a la RAAS. La Brigada està pràcticament tancada amb 12 persones confirmades: 6 d’AEPCFA-Sevilla i 6 de Catalunya. Esperem la confirmació d’una persona més abans de tancar-la definitivament i, quan tinguem les dades de Sevilla, publicar el directori definitiu i la Circular 2 (màxim: 20 de juny). Està previst organitzar una sessió de capacitació a principis de juliol.

o Curs de la FETE-UGT i reunió del grup de cooperació. El dissabte 28 de maig va finalitzar la 1ª part (20h teòriques) del Curs La cooperació internacional en l’àmbit educatiu: l’exemple de Nicaragua i una trentena de participants (7 del curs de Girona i la resta de Barcelona) participaran en la 2ª part (10h pràctiques). Per aquest motiu s’ha convocat una reunió del grup de cooperació de la FETE-UGT (dilluns 20, a les 18h a la seu de la FETE-UGT, Rambla del Raval 29, 3ª) per tal de presentar els projectes del grup:

1. cooperació amb l’AEPCFA, en xarxa amb altres institucions i organismes de Catalunya i arreu, especialment en el projecte d’alfabetització de les comunitats indígenes Rama-Kreole dels municipis de Bluefields, Kukra Hill i Laguna de Perlas, RAAS, Nicaragua

2. participació en les activitats de la PNLA, Plataforma per una Nicaragua Lliure d’Analfabetisme, especialment en el projecte dirigit a les escoles rurals de Nic

3. IV Brigada IPF-AEPCFA a Bluefields i Kukra Hill, RAAS, Nic, agost-2011

4. projecte de sensibilització i educació per al desenvolupament: cooperant en l’elaboració de materials didàctics per a la postalfabetització en mayangna, mískito i rama – kreole

- En Genís Otalora informa del Operatiu Estem amb la Fonseca!. S’han fet arribar a Managua les aportacions de març i abril i tenim pràcticament coberta la del mes de maig... però ens faltaria la de juny per tal de complir la primera part del nostre compromís... FEM UNA CRIDA A LES ORGANITZACIONS MÉS PRESENTS A LA PNLA I A TOTES AQUELLES SOLIDÀRIES AMB L’AEPCFA I L’ALFABETITZACIÓ DE NICARAGUA QUE FACIN ARRIBAR QUAN MÉS AVIAT MILLOR LES SEVES APORTACIONS...

- Finalment l’Enric Font informa sobre el projecte que ens va presentar l’ambaixador relacionat amb l’equipament de les escoles rurals de Nicaragua i es va generar un debat que caldrà continuar... Es va acordar que la PNLA recolzarà aquest projecte i estudiarà, d’acord amb l’AEPCFA i el projecte d’alfabetització a la RAAS en curs, les comunitats a prioritzar i les condicions de la seva aplicació.

I més o menys així tanquem aquest curs 2010-2011....