dimecres, 1 de juny del 2011

FINALITZA 1ª PART DEL CURS La cooperació internacional en l'àmbit educatiu: l'exemple de Nicaragua

El passat dissabte, 28 de maig, va finalitzar a Barcelona la primera part del curs organitzat per la FETE-UGT de Catalunya que ha reunit, a les seus del sindicat a Girona i Barcelona, prop de quaranta estudiants i professionals de l'educació interessades en la cooperació en general i amb els projectes de l'AEPCFA en matèria d'alfabetització i postalfabetització a Nicaragua en particular. Durant 20 hores i al llarg de sis sessions s'ha desenvolupat la part teòrica del curs prèvia a les pràctiques que tindran lloc durant les properes setmanes.

Aquesta sessió final es va iniciar amb un videofòrum del documental “¿Qué cosa es la alfabetitación mi hermano?”, presentat pel seu director, l'infògraf solidari Pep Caballé, en homenatge a la Declaració del municipi de Palacagüina Territori Lliure d'Analfabetisme i va continuar amb un altre centrat en el Yo, sí puedo, “Nicaragua llegir per viure”, del grup Imatges per la Solidaritat.

A continuació van ser presentats els projectes de cooperació amb Nicaragua del grup de cooperació de la FETE-UGT de Catalunya per la Cra. Roser Font, Secretària General del Sindicat, i Sebas Parra, coordinador del curs. En aquesta última part de la sessió vam comptar amb la presència del Cro. Enric Font, president de la Casa de Nicaragua.