dimarts, 28 de juny del 2011

TANACADA LA IV BRIGADA INTERNACIONALISTA DE L’AEPCFA-IPF A LA COSTA CARIB DE NICARAGUA

Definitivament, seran 13 les brigadistes integrants de la IV Brigada internacionalista organitzada per l’AEPCFA i l’Institut Paulo Freire d’Espanya, IPF, a la costa carib de Nicaragua durant el proper mes d’agost, en aquesta ocasió concretament a les comunitats rama-kreole dels municipis de Kukra Hill i Bluefields de la RAAS, Regió Autònoma de l’Atlàntic Sud. 7 brigadistes provenen de l’AEPCFA-Sevilla i les 6 restants de Catalunya, Girona i Barcelona.

L'objectiu general de la Brigada és continuar reforçant les relacions fraternals i la cooperació amb l'AEPCFA en matèria d'Alfabetització i Educació Popular. I, específicament, pretenem:

1. Conèixer els esforços del poble de Nicaragua i l'AEPCFA en l'eradicació de l'analfabetisme i la postalfabetizació, visitant el Centro Medicinal de Hidrofangoterapia “José de la Creu Mena” i el projecte de la Escuela Campesina Modelo de San Francisco Libre (Managua) i el Museu de l'alfabetització, a la seu de Managua de l'AEPCFA.

2. Conèixer el mètode d'alfabetització audiovisual cubà Yo, sí puedo.

3. Conèixer els treballs d'alfabetització dirigits per l'AEPCFA en les comunitats indígenes rama – kreole dels municipis de Bluefields i Kukra Hill, RAAS.

Ja s’ha fet arribar la Circular 2 amb orientacions logístiques i organitzatives per tal de començar a preparar el viatge i estan previstes jornades de capacitació a Sevilla i Barcelona (dissabte 9 de juliol). Per a més informació contacteu amb Sebas Parra, de la AEPCFA-Girona, (sebasparra@solidaries.org).