dilluns, 30 de març del 2009

Malgrat la pluja, que ens va acompanyar durant tota la jornada, el dissabte 28 de març, a pocs dies d’aquell 23 de març de l’inici de la Gran Cruzada Nacional de Alfabetización, prop de cent cinquanta persones de totes les edats ens vam reunir al llarg del dia al municipi d’Arbúcies convocats pel col•lectiu AMIGUES DE L’ALBA amb motiu de la celebració del XXX Aniversari de la Revolució Popular Sandinista i la Declaració de Nicaragua Territori Lliure d’Analfabetisme. Gent d’AMICS DE PUERTO de Vilafranca i Sant Pere de Ribas, de la CASA DE NICARAGUA de diferents localitats, d’AEPCFA de Barcelona i Girona, de SOARPAL d’Arbúcies i d’altres organismes, brigadistes i persones relacionades amb el poble germà de Nicaragua vam dinar al Pavelló Municipal d’Esports, doncs l’espai previst de l’Hotel d’Entitats es va quedar petit, i vam participar en l’acte posterior que va durar més de tres hores. La mala visió i acústica del local va perjudicar les diferents intervencions i projeccions però tothom va col•laborar en el manteniment d’un clima que va fer possible una tarda ben plena de retrobaments, de memòria i d’ensenyances.

Al llarg de l’activitat l’AEPCFA i la PNLA, Plataforma per una Nicaragua Lliure d’Analfabetisme, van presentar uns bons d’ajut de 60€, i participacions de 10€, per tal de col•laborar en l’inici d’un punt d’alfabetització amb el mètode Yo, sí puedo a la RAAN, Región Autónoma del Atlántico Norte, de Nicaragua. Cada punt permet l’alfabetització de 15 persones en un termini d’unes 13 setmanes. L’aportació inicial de SOARPAL i la Casa de Nicaragua sumada a la compra de bons i participacions de les persones assistents van permetre reunir un total de 950€ que representen l’obertura de 16 nous punts d’alfabetització.

Ara, a esperar el 19-J a la Plaça on, sens dubte, molta de la gent congregada a Arbúcies tornarà a fer-se present a Managua demostrant una vegada més que la solidaritat és la tendresa dels pobles.

(P/D.- Si teniu fotos de l’acte ens agradaria publicar-les, doncs, per problemes tècnics les nostres tirades amb flaix no van sortir... Gràcies)