dilluns, 4 de juny del 2012

La campanya sobre alfabetització de l'AEPCFA arriba a un miler de persones


El passat mes de febrer es presentava a Girona el llibre de títol bilingüe català-mískito, «Ensenyar, aprendre, salvar-se. Lan Daukaia, Lan Takaia, Swakwi Takaia ». En només 4 mesos, s'han organitzat 35 presentacions a un total de 18 municipis principalment de les comarques gironines (Arbúcies, Banyoles, Blanes, Girona, La Bisbal d’Empordà, Llagostera, Palafrugell, Quart i Salt) però també a Barcelona, Terrassa i País Valencià (Castelló de la Plana, València i Xàtiva). La participació en aquesta campanya impulsada per l'Associació d'Educació Popular Carlos Fonseca Amador de Girona, ha superat les previsions inicials i ha aconseguit arribar a un miler de persones.

Una de les peculiaritats de la campanya és la diversitat de persones i col·lectius que ha participat tant en l'elaboració del llibre que vertebra la campanya, com en l'organització dels actes de presentació: professors, escriptors, periodistes, activistes...Fins al moment, han estat 35 les entitats d'àmbit solidari, cultural o educatiu que s'han implicat en la campanya i encara hi ha 5 actes de presentació en preparació. Paral·lelament, l'Institut Paulo Freire de l'estat espanyol està preparant l'edició en castellà destinada fonamentalment per a la seva difusió a Nicaragua.

L'AEPCFA-Girona és una organització no governamental dedicada a eradicar l'analfabetisme a Nicaragua. Neix l'any 1990 presidida pel mestre Orlando Pineda Flores. El 2005 va introduir el mètode audiovisual Yo, sí puedo que ha permès declarar Nicaragua territori lliure d'analfabetisme. Actualment treballa en l'alfabetització de les comunitats indígenes de la costa sud del Carib, cooperant amb Catalunya, País Basc, Sevilla, Itàlia i altres indrets del món.

Font: Notícies, 04/06/12