dilluns, 23 d’abril del 2012

AVUI, DIADA DE SANT JORDI, US FEM ARRIBAR UN FORTA I SOLIDÀRIA ABRAÇADA DES DE CATALUNYA


Fins i tot fora de Catalunya és sabut que la Diada de Sant Jordi, patró de la nació catalana, és la festa popular per antonomàsia a qualsevol indret de les terres catalanes. És una diada reivindicativa en l’àmbit sòciocultural i, amb el temps, s’ha generalitzat el costum, sembla que nascut al segle XV, de regalar una rosa a la dona estimada i treure al carrer de pobles i ciutats una exposició i venda massiva de llibres a càrrec no només de les llibreries sinó d’entitats i col·lectius de tota mena.
Des de l’AEPCFA de Girona i Barcelona no podem deixar de sumar-nos a la celebració de la Diada de Sant Jordi oferint-vos una fortíssima i solidària abraçada, i simbòlicament, una rosa solidària i el llibre editat recentment “Ensenyar, aprendre, salvar-se” eina central del projecte de sensibilització del mateix nom.
Us volem fer saber també aprofitant aquesta Diada que arribats a l’equador de la campanya, de les 20 presentacions-debat del llibre previstes, s’han portat a terme 18 amb un total de 427 assistents, 41 d’elles intervenien com a presentadores i animadores dels debats i cercles de lectura. Les presentacions, organitzades amb la col·laboració d’un total de 20 entitats, s’han fet: 8 a Girona (5 a la UdG i 3 a la ciutat), 2 a Barcelona i Blanes i 1 a Palafrugell, Llagostera, Salt, Quart, Castelló de la Plana i Terrassa.
Pels propers dies estan confirmades 5 més a Barcelona, Blanes, La Bisbal d’Empordà i Girona (2, 1 a la Udg i 1 a l’Escola d’adults).
Avui, Diada de Sant Jordi, renovem el nostre compromís de continuar mobilitzant, sensibilitzant i cooperant amb l’eradicació dels analfabetismes, a Nicaragua i arreu, i amb l’alfabetització alliberadora en el marc de l’Educació Popular.