dimarts, 17 de març del 2015

La Revista de Girona publica una entrevista a Sebas Parra

"... ara en el llibre El sueño que fue ha explicat una epopeia amagada, trenada juntament amb Orlando Pineda i altres educadors que han fet possible que a un país d’Amèrica Central quasi tothom sàpiga llegir i escriure..."
"... Nicaragua, destruïda per la guerra, va ser capaç d’enviar cent mil joves universitaris i batxillers a alfabetitzar els camperols arreu del país..."
"... —Tornant a Nicaragua: trenta-cinc anys després del 1980, avui es considera un país lliure d’analfabetisme. L’Associació d’Educació Popular Carlos Fonseca Amador (AEPCFA), que vostè coordina a Girona, hi ha jugat un paper rellevant. I ara, què?
—Continuarem treballant. L’esquerra necessita victòries. Deslliurar Nicaragua d’analfabetisme n’és una, i és molt important. Com assegura Orlando Pineda, que s’ha mantingut a la Cruzada des del primer any i ha potenciat el «Yo sí puedo», ens hem de mantenir fidels al model pedagògic de la revolució basat en la mobilització, la participació popular i la generositat, un plantejament tan senzill com aquell que diu que el poble educa al poble. És a dir: fer que la gent que sap ensenyi i la gent que no sap aprengui..."

Si vols llegir tota l'entrevista: https://sites.google.com/site/aepcfagirona/docs