El 23 d’agost passat es va tancar una etapa: amb la celebració del XXX aniversari de la CNA i la Declaració de Territoris Lliures d’Analfabetisme les comunitats indígenes del Triangle Miner i el Riu Coco, RAAN, vam passar pàgina a tres dècades de lluites del poble de Nicaragua en l’àmbit de l’alfabetització i l’Educació Popular. Tres dècades també, cal dir-ho, de cooperació catalana amb l’AEPCFA i tot el que representa, cooperació especialment intensa els últims anys.
Ara, iniciarem una nova etapa per fer arribar l'Informe de la Comissió Internacional de Verificació i Avaluació a la UNESCO, als organismes regionals educatius i de defensa dels drets dels pobles indígenes, etc. al mateix temps que es continuarà la batalla del 6è grau i la resta de temes relacionats amb la postalfabetització. I, naturalment, es continuarà l'alfabetització de les comunitats indígenes de la costa carib de Nicaragua, inicialment en la RAAS, concretament en les comunitats indígenes Rama-Kreole de Kukra Hill, Laguna de Perlas i l’Illa Rama Cay-Bluefields. Sense oblidar el Rescat de la memòria històrica dels 30 anys d'alfabetització a Nicaragua (1980-2010) mitjançant la difusió dels continguts del Museu de l'Alfabetització com un recurs en matèria d'Educació Popular i Pedagogia de l'Amor dirigit inicialment a les universitats nicaragüenques i la consolidació de l’Escuela Campesina Modelo de San Francisco Libre. És a dir, com ens recordà el Maestro Pineda continuen i continuarem treballant, doncs, l’alfabetització del poble de Nicaragua, dels pobles d’arreu del Món, es una causa que aquí ha comenzado, pero que aquí no termina, que se tendrán que vencer grandes dificultades, pero que aquí estamos...
Dit això, creiem que hem de trobar-nos i reflexionar sobre aquesta nova etapa que s’obre i com hem d’orientar la cooperació amb l’AEPCFA en el futur... Quines complicitats hem de cercar, com ens hem d’organitzar, quins compromisos podem i volem assumir, quin pla de treball elaborem per tal d’assolir els nostres objectius, com fem la difusió i sensibilització aquí,... són alguns dels temes que hauríem de debatre. Us proposem, doncs, trobar-nos per a platicar i anar concretant coses el proper dimecres 24 de novembre a les 7 del vespre a la Casa de la soli de BCN. Creiem que és una bona ocasió per a convidar a persones conegudes, especialment si formen part d’algun organisme relacionat amb Nicaragua o la cooperació en l’àmbit educatiu. Totes les veus i, sobre tot, tots els compromisos són importants i els necessitem.
Mentrestant, rebeu una abraçada forta i fraternal.
Salut!
Sebas Parra/AEPCFA-Girona i Genís Otalora/AEPCFA-Barcelona
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada