dissabte, 15 de setembre del 2012

ARRANACA LA CELEBRACIÓN DEL XXV ANIVERSARIO DEL HERMANAMIENTO GIRONA-BLUEFIELDS / COMENÇA LA CELEBRACIÓ DEL XXV ANIVERSARI DE L'AGERMANAMENT GIRONA-BLUEFIELDS

Ayer, día viernes 14, dieron inicio las actividades en celebración del Hermanamiento entre Girona y Bluefields con una primera actividad en la Biblioteca Salvador Allende de Sta. Eugenia, lugar donde hace un par de meses tuvimos ocasión de compartir un tiempo de ideas, sueños y proyectos con el Alcalde de Bluefields, Dr. Harold Bacon, y su esposa. El objetivo era presentar un punto de libro y un compendio bibliográfico y documental alusivo a los 15 años de Hermanamiento de Girona con Farsia (campamento de refugiados desplazados de Sahara occidental) i Bluefields, capital de la RAAS. 


Ahir, divendres 14, van donar inici les activitats en celebració de l'Agermanament entre Girona i Bluefields amb una primera activitat a la Biblioteca Salvador Allende de Sta. Eugènia, on fa un parell de mesos vam tenir ocasió de compartir un temps d'idees, somnis i projectes amb l'Alcalde de Bluefields, Dr. Harold Bacon, i la seva esposa. L'objectiu era presentar un punt de llibre i un recull bibliogràfic i documental al·lusiu als 15 anys d'Agermanament de Girona amb Farsia (campament de refugiats desplaçats de Sàhara occidental) i Bluefields, capital de la RAAS, Regió Autònoma de l’Atlàntic Sud, de Nicaragua.
Presentó la actividad el Cro. Ángel Vázquez, de la Sección de Cooperación y Solidaridad de la Alcaldía de Girona, y dirigió unas palabras la Sra. Roser Urra i Fàbregas, Concejal de Juventud en representación de la Alcaldía. 

Va presentar l'activitat Àngel Vázquez, de la Secció de Cooperació i Solidaritat de l'Ajuntament de Girona, i va dirigir unes paraules la Sra. Roser Urra i Fàbregas, Regidora de Joventut en representació de l'Alcaldia. 
A continuación se leyeron textos y poemas originarios de las dos ciudades hermanadas y se representaron algunos cuentos saharauis. Les regalo uno de los poemas leído por Carles Serra:

A continuació es van llegir textos i poemes originaris de les dues ciutats agermanades i es van representar alguns contes sahrauís. Els regalo un dels poemes llegit per Carles Serra:

ANALFABETO

De que vale saber leer las letras
y no saber leer la vida.

De que vale saber leer las letras
y ser analfabeto.

Muchos son los que saben leer las letras
y no saben leer la vida.

Y muchos que no saben leer las letras
sí saben leer la vida.

El verdadero analfabeto es el que no sabe leer la vida.

Lovette Martínez, mestra de primària creole a Bluefields

fotos: Àngel Vázquez